AnnonsRekommenderas

Piller.se
Kcal.se
Hälsoshop.se
Gratisgrejer.nu

Om GI-metoden och GI

Av alla de senaste trender inom diet och viktminskning som har kommit fram under det senaste decenniet är det förmodligen GI-metoden som har fått flest anhängare. Anledningen är att man med GI-metoden inte behöver göra några drastiska förändringar i sin kosthållning. Egentligen handlar GI-metoden om sunt förnuft!

Så här fungerar GI-metoden

Kolhydraterna är i centrum i GI-metoden. Grunden bakom dieten är att vi i väst äter för mycket snabba kolhydrater i form av socker, stärkelse och vitt mjöl. Detta gör att vi går upp i vikt och att risken för att vi ska drabbas av så kallade välfärdssjukdomar ökar.

När man äter snabba kolhydrater ökar blodsockernivån mycket snabbt, vilket leder till att man får ett stort insulinpåslag. Insulin är ett hormon som bryter ner kolhydrater och ser till att kolhydraterna snabbt kommer till cellerna. Ett stort insulinpåslag leder till att man snart åter blir hungrig. Dessutom ökar inlagringen av fett i kroppen. Med GI-metoden ska man hålla sig borta från raffinerade kolhydrater och ha koll på den totala GI-nivån på varje måltid.

Två enkla sätt att äta enligt GI-metoden

Grundprincipen i GI-metoden är mycket enkel, men det kan vara lite svårt, åtminstone när man precis inleder ett test av denna diet, att ha koll på GI-nivåerna i måltiderna. För att underlätta kan man använda sig av två färdiga koncept för GI-metoden, nämligen GI Viktkoll och GI-boxen.

GI Viktkoll är ett koncept för den som vill använda GI-metoden för en säker och stabil viktminskning. Det är ett program i tre steg, genom vilka man får tillgång till smarta verktyg för att hålla koll på kalorierna, förslag på träningspass samt en receptdatabas.

Vill man förenkla själva måltidskomponeringen och se till att de måltider man äter verkligen har ett bra GI, kan man med fördel använda sig av GI-boxen – ett abonnemang på färdiglagade måltider som levereras ända hem till dörren.